2022..

Het is 2022.. en er is sinds mijn vorige blog, waar ik zo trots op was, veel gebeurd. Na mijn herstel van afgelopen jaar heb ik op diverse vlakken aan mezelf gewerkt. Ook qua werk was het tijd voor verandering.

Sinds 1 september 2021 ben ik chauffeur af en werk ik met veel plezier als nautisch operator scheepvaart verkeer bij Rijkswaterstaat. Een hele verandering qua uren, soort werk, collega’s, beweging, eten en nog veel meer. Voor 95% kan ik stellen dat dit nieuwe werk de betere keuze is voor de toekomst. Die andere 5% zitten erin dat ik, na een half jaar met me nieuwe werk, tegen enkele zaken aanloop.

Als 1e: voor mijn nieuwe baan heb ik veel moeten leren en door de corona was dit voornamelijk online. Dag na dag via zoom cursussen volgen en het inwerken op mijn nieuwe werkplek is ook vooral zitten. O.a. hierdoor is het wandelen naar de achtergrond gegaan en met en met verdwenen uit mijn dagelijkse leven waar ik afgelopen jaar zo goed naartoe had gewerkt.

Ten 2e: na het wandelen is ook mijn eetgewoonte langzaamaan verandert. De slechte gewoontes zijn er helaas, en dat betreur ik echt, weer ingeslopen. Afgelopen week ben ik weer eens op de weegschaal gaan staan, daar werd ik niet echt vrolijk van. Het veranderen van mijn eetgewoontes in de winter periode hebben me geen goed gedaan qua gezondheid en vitaliteit. Van afgelopen zomer 112,2 naar 120,2.. halverwege terug naar af..

Ten 3e: ik merk ook dat mijn omgeving is veranderd op het werk. Van hele dagdelen alleen in de vrachtwagen zitten, met veel rust en tijd om na te denken, naar ‘kantoor dagen’ met continu collega’s om je heen. Opzich is het wel een rustige omgeving, maar ik mis de absolute stilte. En dat begin ik na een half jaar wel te merken. Ik ben sneller geneigd om te ‘happen’ op wat er om me heen gebeurt, terwijl ik dit voorheen vrijwel niet had. Die innerlijke rust is een stuk minder geworden.

Gevoelsmatig kon ik 2 dingen doen: er bij de pakken bij gaan neerzitten of er weer wat aan gaan doen en zorgen dat ik die omslag weer maak. De knop moet weer om en dat is wat ik ga doen !! Afgelopen week weer de eerste keer gaan wandelen en met het bestellen vd boodschappen weer gezondere keuzes gemaakt. Ik hoop met weer geregeld wandelen om alle zaken aan te pakken.

Vanaf nu ga ik deze blog ook weer oppakken. Wandelen, eten en een positieve instelling. Dat is wat nodig is en dat is wat ik ga doen. Ik wil weer dat trotse gevoel krijgen wat ik bij mijn vorige blog had !! En ik neem jullie allemaal dan ook weer graag mee in dit avontuur, zodat hopelijk iemand anders hier ook steun aan heeft of lering uit trekt om zijn of haar leven ook positief te verbeteren.