Back 2 work

Deze week weer gestart met werken (op therapeutische basis) πŸ˜€πŸ‘πŸ», nadat ik 3 december thuis kwam te zitten met een longembolie en een trombose been. Bijna een half jaar geleden nu. Er is van alles gebeurt die tijd.

3 december 2020, begon als een dag, net als alle andere: bedden/matrassen lossen bij een klant. Maar het veranderende al snel in een dag die me nog wel een tijdje zal bijblijven. Duizelig, kort ademig, knock out, ambulance, ziekenhuis opname. Dat was behoorlijk schrikken, geen fijne ervaring. Maar.. dat was wel het wakker schudden dat ik wellicht nodig had.

Daarna begon, op aanraden van de huisarts en de specialisten, een periode van rust zodat de bloedverdunners hun werk konden gaan doen om erger te voorkomen. Qua lichamelijke conditie had ik een flinke terugval gehad. De trap oplopen ging heel moeizaam en mijn kinderen optillen ging al helemaal niet in het begin. In eerste instantie dacht ik, zeker omdat het ook zo plotseling was gekomen, dat het snel beter zou gaan. Maar helaas, tijd had het nodig. Op het psychische vlak heeft het ook allemaal impact gehad. Ik was minder positief, niet alleen door wat gebeurt was of door het corona gedoe, maar ook het dag in dag uit thuis zitten en me ‘verplicht’ rustig houden is niet mijn ding. We zaten sowieso al in de donkere periode van het jaar en ik was snel geΓ―rriteerd en zelf begon ik ook op te merken dat dit niet de bedoeling kon zijn.

Begin maart 2021 kreeg ik gelukkig groen licht om weer aan mijn conditie te gaan werken. Ik begon met wandelen, eerst korte stukken om de blok en daarna steeds wat verder. In april liep ik al ruim 10 km voor het ontbijt, door de bossen, door de velden, overal rondom mijn woonplaats. En eind april/begin mei ben ik diverse keren bij de fysiotherapeut geweest voor de fittest. Sinds afgelopen week (20 mei) ben ik ook gestart met 2x per week trainen bij de sportschool. En door dit allemaal ben ik behalve lichamelijke ook geestelijk een stuk beter geworden πŸ˜€. Op weg naar betere tijden weer πŸ‘πŸ».

En deze week ben ik de 1e dag weer gaan werken, wel nog aangepast, maar het begin is er weer. En ik voel me een nieuw mens, onderhand 15kg afgevallen, ik rook niet meer, drink geen koffie meer, suiker waardes zijn normaal geworden en hopelijk kan ik spoedig ook beginnen met de medicatie afbouwen. Ik kan oprecht zeggen dat ik positief naar de toekomst kijk en het vertrouwen heb dat ik de komende tijd werkelijkheid ga maken van versie 2.0 van mijzelf. Gezonder, beter, sneller, sterker πŸ‘πŸ»