Meer bewegen

Om aan een betere conditie te werken en nog meer te bewegen ga ik behalve wandelen, vanaf deze week ook sporten. De laatste keer dat ik in een sportschool was, is al ruim 10 jaar geleden onderhand. Waarom bij Anytime ? Het woord zegt het al, je kunt er 24/7 terecht, dus ook dit inpassen qua werk en privéleven is een stuk makkelijker. Eveneens ligt de sportschool aan het einde van de straat waar ik woon.

Samen met de fysiotherapeut en de sportinstructeur bij Anytime fitness is een programma voor mij samengesteld. Ik ga vanaf nu 2x per week sporten. Na een 3 delige fittest bij de fysiotherapeut is ook een in body meting gedaan bij de sportschool. Gebaseerd op deze gegevens en op mijn doelen is het programma samen gesteld en dat is als volgt:

Als opwarming 10min op de fiets, dan diverse oefeningen waar ik 3 sets van 10 herhalingen moet doen met een minuut tussentijd. Hieronder staat het hele schema. Per keer sporten ben ik hier in totaal 75min mee bezig.

Dit programma is om voornamelijk mijn benen en rug weer te versterken en geleidelijk aan eveneens mijn spierkracht in de armen te verhogen. Elke 8 weken wordt een nieuwe meting gedaan en waar nodig het schema aangepast. Ik zal ook hiervan geregeld een update gaan plaatsen 😀👍🏻