Ergernis met afvallen

De afgelopen week heb ik qua gewicht stil gestaan. Het hing steeds rond de 115 – 115,5 ergens. De ene dag wat minder en de dag erna weer wat meer. Qua eten heb ik hetzelfde gedaan als de weken ervoor, en ik heb ook beweging gehad.

Het is niet fijn als je op de weegschaal gaat staan en denkt/hoopt dat je weer de volgende goede ‘score’ in je app kunt noteren om dan teleurgesteld te worden. Zo ging het echter wel de laatste week zoiets. Mijn humeur zakt dan ook, zonder het in eerste instantie te merken, langzaam omlaag. Ondanks alle positieve reacties krijg je toch even een dipje in die stroom van positiviteit. Je gaat twijfelen en vraagt je af waarom het niet omlaag wil qua gewicht en je gaat je de gekste dingen in je hoofd halen. Maar dit zijn dingen die er nu eenmaal bij horen.

Ik weeg me vaker per week om het goed in de gaten te houden, het is een soort van standaard iets geworden als ik toch op de badkamer ben. Dit doe ik dan meestal als ik ben opgestaan en alleen een boxershort draag om een reΓ«el gewicht te krijgen, zonder zoveel kg voor kleren er denkbeeldig af te rekenen.

Gelukkig kwam vanmorgen weer een betere ‘score’ op de weegschaal te staan. Nu was het 114,1 πŸ˜€. We zijn weer op weg en ik merk dat ik me direct weer beter ga voelen. Dus nu weer positief, vooruit kijken en we gaan we voor ! En dat wil ik je ook meegeven: hou vol, ga gewoon door, ook met een dipje af en toe ben je toch op de goede weg πŸ‘πŸ». Heb jij dat ook wel eens of hoe vaak weeg jij je ? Reageren mag πŸ‘‡πŸ»