Gezondheid eind april

Sinds dat ik op 8 maart 2021 (127kg) actief begonnen ben met werken aan de nieuwe 2.0 versie van mezelf heb ik tot vandaag 27% van mijn doel bereikt. Dit percentage is gerekend ten aanzien van mijn gewicht dat vandaag 26 april op 116,4 kg zit. Dus 10,6 kg afgevallen in 7 weken tijd 😀. Ik had een BMI van 37,1 en dat is nu al omlaag naar 34,0.

Maar niet alleen het gewicht telt mee voor versie 2.0 van mezelf. Ook de glucose waardes moesten aanzienlijk omlaag. Begin maart prikte ik 12,1 nuchter. Gezonde waardes zouden nuchter tussen 4,0 en 6,4 moeten zitten. Vanmorgen nuchter geprikt.. 6,0 😀. Ook de lange termijn waardes waren te hoog. Begin maart 72 mmol/l en deze week was het 49 mmol/l. Deze moet nog verder omlaag, dat zou max. 42 mogen zijn. Maar het gaat de goede kant op.

Verder merk ik dat ik langzaam aan alles makkelijker kan doen, mijn conditie is stukken verbetert en dat merk ik zowel met wandelen als in mijn dagelijkse bezigheden. Spoedig zal ik ook naar een fysiotherapeut gaan (4 mei) ivm een fit test en in overleg met de dokter en bedrijfsarts hoop ik ook spoedig mijn werk, dan wel therapeutisch, weer te kunnen hervatten.

Ik voel me ook positiever en alle verbeteringen bij elkaar geven me ook de energie om dit zeker vol te houden en te werken richting mijn doelen. Wat ooit zo ver weg leek, lijkt nu nog net niet binnen handbereik, maar wel op een armlengte te liggen 😀.