Wandelschoen, de 1e 100km

Ik heb nu ruim 100km gelopen op mijn wandelschoenen. Vanaf dag 1 zaten ze echt goed, niet 1x pijn of last van mijn voeten gehad, geen enkele blaar. Ook fijn in combinatie met de wandelsokken. Dit is nu al de beste aankoop van 2021 😀.

Ik ben begonnen met wandelen op mijn gewone huis-tuin-keuken schoenen. Prima schoenen om mee om de blok te lopen, maar zodra je het park, laat staan het bos, inging dat had je weinig grip en ook stevigheid mis je wel. Daarom heb ik ook wandelschoenen aangeschaft.

Ik heb gekeken naar wat op wandelsite’s als belangrijkste punten naar voren kwamen en ben eens gaan kijken wat het aanbod was. Qua prijs variëert het van enkele tientjes tot ver in de honderden euro’s. Ook of de schoenen konden ademen vond ikzelf een belangrijk punt.

Ik kwam uit bij de Reebok Astroride 2.0 Gore-Tex M. Een normale wandelschoen die ademt en ook niet de hoofdprijs kost. Zeker om te proberen en mee te beginnen leek me dit een goede keuze. Normaal gesproken kost deze rond de € 100,- maar er was 40% korting, dus voor € 60,- was ik voorzien 👍🏻

De eerste keer lopen : stevigheid, grip, comfort, echt geweldig. Begonnen met een paar km door het park en een enkel bospad, maar na de 1e keer ging ik steeds verder en verder. Na 1 maand begonnen met deze nieuwe hobby was mijn langste tocht 16,4 km. Zoveel had ik nog nooit gelopen op 1 dag. Voor sommige wellicht niet veel, maar voor mij een goede prestatie na de 1e maand, al zeg ik het zelf.

Hopelijk kan ik nog vele km’s lopen op deze fijne schoenen 🥾