Balans vinden

De beste wensen klinkt het overal, het nieuwe jaar is begonnen. Tijd voor de goede voornemens nu. Aan het einde van het jaar zien we wel wat ervan over is gebleven. Dat is hoe het werkt in mijn ogen. Maar ik kijk er positief tegenaan. Ik zit goed in mijn vel, dat stukje tussen de oren dan in ieder geval. Bij mijn recent personeelsgesprek een ++ beoordeling gekregen. Ook thuis en met de kids gaat het goed. Ik kan oprecht zeggen dat ik daar positief in sta en nu verder met een complete balans in mijn leven vinden.

Mezelf vanmorgen gewogen en de teller staat nu op 117,6. Eerlijk gezegd positiever dan ik verwacht had. Als het over de 120 was geweest, dan geloofde ik het ook. Maar gelukkig viel de naald aan de goede kant. Uiteraard voor mijn ideale gewicht is het te veel.

Sinds gisteren ben ik dan ook weer gestart met beter letten op mijn eten. Ik tel de komende tijd weer eens even de calorieën om weer een goede regelmaat te vinden. Bewust nadenken over mijn keuzes en de suikers zoveel mogelijk minderen. Gisteren heb ik 1129 kcal gehad en zeker halverwege de dag voelde ik een ‘leeg’ gevoel. Maar daar moet ik even doorheen, dat heb ik de vorige keer ook ervaren. Is even een paar dagen niet fijn, maar uiteindelijk gaan de kilo’s omlaag en neemt de motivatie het over. Maar de eerste paar dagen is het even door ‘bijten’ zonder echt veel te happen. En je weet dat er een lade is met snoep en koekjes thuis. Ook op het werk komt geregeld wat lekkers voorbij of wordt het voorstel gedaan om broodjes of een vette hap te bestellen.

Het is zo verleidelijk, maar ik moet even stand houden. Nieuw jaar, nieuwe kansen. Ik ga de komende tijd geregeld mijn voortgang en gedachten weer plaatsen en hopelijk kan ik een ander ook motiveren om een balans te vinden.