Outdoor in de winter

Het vriest, de bladeren vallen overal rondom ons als ik start aan mijn 1e hangmat avontuur samen met mijn collega Jurjen. Heerlijk, de rust om ons heen. We zijn op natuurkampeerterrein De Vlagberg in St. Anthonis. Jurjen is hier bekend en ervaren met kamperen in een hangmat.

Het is een beetje back2basic: zelf ons brandhout zagen en kloven, vuur maken en als zich genoeg houtskool gevormd heeft, dan kan er gekookt worden. Ik krijg diverse technieken geleerd om vuur te maken. Geeft een goed gevoel als je het voor elkaar krijgt en je kunt gaan opwarmen aan het vuur. Zeker omdat het vanavond/vannacht -5 is en qua gevoelstemperatuur nog wat verder afzakt.

Mijn bedje voor deze koude nacht hangt een kleine meter van de grond en is voorzien van alle comfort, een donzen onderquilt en een dubbele slaapzak. De eerste keer erin komen en goed gaan liggen is even een uitdaging, maar al snel ervaar ik het comfort van een hangmat.

Het is fijn om buiten te zijn, zelfs met deze temperatuur. Als eind van de middag alles om ons heen donker wordt, dan krimpt onze wereld van een fraai bos naar een basiskamp rondom onze vuurschaal. Na enkele meters voorbij onze hangmatten verdwijnt het zicht en staren we in het donker. Stil is het met af en toe het gekraak van een tak vanuit het duister. Hier kom je echt tot rust.

Langzaam aan slinkt onze hout voorraad en genieten we van de warmte die ons vuur ons biedt. We poffen zoete aardappel op de houtskool die is ontstaan en bakken een lekker stukje vlees. Fantastisch gewoon. En onder het genot van een drankje praten we gezellig de avond vol.

Ik heb ervan genoten en dit is zeker voor herhaling vatbaar. Dankjewel Jurjen, ik ben een mooie ervaring rijker en ik kan het ook iedereen aanraden. Ben je geïnteresseerd geraakt ? Kijk dan ook eens op de website van Jurjen: Hennessy Hammock Expert | Dutchbushcraftdad.com | Stevensweert en wie weet hangen we ooit ergens naast elkaar.